Nexum Legal

În situația nefericită în care ați fost victima unui accident rutier, legea vă dă dreptul de a solicita despăgubiri de la asigurătorul RCA al șoferului vinovat. De asemenea, în situația în care accidentul rutier s-a soldat cu decesul unei persoane apropiate, dreptul de a obține despăgubiri revine rudelor, soțului sau oricărei persoane care a suferit un prejudiciu în urma decesului victimei. Cu toate acestea, procedura de recuperare a prejudiciului este una complexă, fiind recomandat să apelați la asistență juridică prestată de avocați specializați în acest domeniu.

Echipa NEXUMLEGAL oferă servicii de consultanță și reprezentare victimelor accidentelor rutiere în vederea recuperării integrale a prejudiciului material și moral suferit de către acestea, într-un termen cât mai scurt, în toate etapele:

  • Redactarea cererii de despăgubire adresată asigurătorului RCA
  • Asistarea și reprezentarea clientului în procedura negocierii directe cu asigurătorul pentru obținerea despăgubirilor pe cale amiabilă, extrajudiciară
  • Redactarea cererii de chemare în judecată în situația în care despăgubirile nu sunt obținute pe cale amiabilă, într-un cuantum care să asigure repararea integrală a prejudiciului
  • Asistarea și reprezentarea clienților în fața instanțelor de judecată
  • Formularea căilor de atac în situația în care se impune acest lucru

 

Este de notorietate faptul că există multe societăți care oferă servicii în domeniul asigurărilor care, în final, se dovedesc extrem de păgubitoare pentru victime. Astfel, sunt frecvente capcanele contractelor de asistență încheiate de către aceste societăți cu victimele accidentelor rutiere în care sunt stipulate clauze abuzive și extrem de păguboase, precum și înțelegerile dezavantajoase cu asigurătorii prin care victimele obțin o sumă de bani infimă în raport cu prejudiciul suferit.

Astfel, pe lângă reclamă agresivă și servicii oferite în mod aparent gratuit este posibil ca aceste societăți să vă contacteze în mod direct, fie prin intermediul rețelelor de socializare, fie personal. Este esențial să nu vă lăsați înșelați de aceste practici și să apelați la avocați membrii UNBR.

WhatsApp Image 2021-03-04 at 11.07.50