avocat cluj napoca

DE CE NOI?

NEXUM LEGAL este un spațiu conceptual dinamic și flexibil creat de avocați pentru personalizarea și optimizarea serviciilor juridice în funcție de nevoia clientului.

Echipa noastră s-a format organic, cristalizându-se de-a lungul timpului un set de principii pe care ne bazăm în activitatea noastră.

DINAMISM –

Suntem mereu în mișcare, ne place să fim informați, căutăm să ne dezvoltăm individual și ca echipă, ținem pasul cu legislația și jurisprudența, căutăm o perspectivă mereu proaspătă asupra problemelor de drept cu care ne confruntăm, iar scopul nostru este de a atinge obiectivele propuse împreună cu clientul și de a-l menține pe acesta informat cu privire la stadiul dosarului, pe tot parcursul acestuia.

FLEXIBILITATE –

Ne adaptăm modul de lucru în funcție de natura proiectelor la care lucrăm, avem disponibilitatea de a ieși din tipare și de a găsi noi moduri de a răspunde nevoilor și programului clienților noștri, prin utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță și a altor tehnici de lucru care să minimizeze timpul irosit de client pentru rezolvarea problemelor juridice și, totodată, stresul generat de astfel de situații.

OPTIMIZARE și PERSONALIZARE –

Ne grupăm și formăm echipe de lucru în așa fel încât clientul să beneficieze exact de calitățile de care are nevoie de la unul, doi sau mai mulți profesioniști ai dreptului pentru rezolvarea problemelor sale juridice. Analizăm, din punct de vedere juridic, situația prezentată de către client și expunem strategiile potrivite pentru a obține soluția potrivită. În plus, colaborăm cu experți din domenii conexe precum notari, consultanți fiscali, executori judecătorești sau traducători autorizați pentru a oferi clienților rezolvarea tuturor problemelor într-un singur loc și într-un termen cât mai scurt.

AVOCAȚI

avocat-Alina-Emilia-Ciortea0A-

Alina-Emilia Ciortea

Avocat asociat
(suspendat pe perioada exercitării concediului de maternitate.)

Alina-Emilia Ciortea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai – Cluj-Napoca, iar apoi a urmat un program de masterat (LL.M) în Drept comparat la Louisiana State University, Statele Unite ale Americii, pe parcursul căruia s-a remarcat prin numeroase distincții. Din 2021 este doctor în drept Summa Cum Laudae, cu teza Uzufructul – modalitate de exprimare a drepturilor succesorale ale soțului supraviețuitor, în cadrul Universității Babeș-Bolyai – Cluj-Napoca, Facultatea de Drept. De asemenea, a participat la cursuri de formare organizate de Universitatea Paris 2, Panthéon Assas, în domeniul dreptului continental. Formarea profesională este dublată de o preocupare pentru cercetare, concretizată într-o serie de publicații apărute în reviste de specialitate naționale și internaționale, în participări la conferințe internaționale, precum și în activitatea didactică prestată în calitate de cadru didactic asociat la Universitatea Babeș-Bolyai. 

Ariile de practică și interes includ consultanță și asigurarea reprezentării în fața instanței de judecată în domeniile dreptului succesoral, a dreptului familiei, a dreptului fiscal și administrativ, respectiv a dreptului civil. 

Vorbește fluent limba engleză și franceză.

avocat-Cluj-Paul-Calian

Călian Paul-Călin

Avocat

Călian Paul-Călin este avocat, membru al Baroului Cluj și asigură reprezentarea clienților în litigii din domeniul dreptului penal, în litigii cu profesioniștii, drept societar și dreptul insolvenței, precum și în litigii care au ca obiect atragerea răspunderii civile delictuale sau contractuale. De asemenea, oferă servicii de consultanță în redactarea și interpretarea contractelor civile și în procedurile de negociere sau mediere. Experiența sa în domeniile de interes este completată de activitățile de pregătire continuă, precum și de studii aprofundate de drept, fiind absolvent al cursurilor de masterat în domeniul Dreptului Intern și Internațional al Afacerilor.

avocat-Izabella-Radoi

Izabella Rădoi

Avocat titular al Cabinet individual de avocat Izabella Valentina Rădoi (Cabinet in
conlucrare)

Izabella Rădoi a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai – Cluj-Napoca și a continuat cu studiile de master la aceeași facultate în domeniul Dreptul național și european al afacerilor. Este membră a Baroului Cluj din 2013.

Ariile de interes în ceea ce privește activitatea sa de avocat consultant și litigant sunt: contenciosul administrativ și contravențional, retrocedările imobiliare, dreptul muncii, răspunderea delictuală și contractuală, contestațiile la executare.

Vorbește fluent limba maghiară și engleză, respectiv la nivel intermediar limba spaniolă.

Avocat-Dr.-Anca-Ioana-Negru

Avocat Dr. Anca Ioana Negru

Avocat titular al Cabinet individual de avocat Anca Ioana Negru (Cabinet in
conlucrare)

Anca Ioana Negru a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, apoi a urmat studii universitare de masterat – „Științe penale și criminalistică” – din cadrul Facultății de Drept a Universității „Babeș-Bolyai”.
Deopotrivă, a urmat studii universitare de doctorat în cadrul școlii doctorale a Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, absolvite cu distincția summa cum laude, fiind doctor în drept din anul 20202.

Cercetarea în domeniul procedurii penale s-a materializat în mai multe studii publicate în reviste de specialitate, iar teza de doctorat intitulată „Administrarea și aprecierea probelor în procesul penal” a fost publicată sub aceeași denumire în anul 2022 la Editura Universul Juridic.

Anca Ioana Negru este asistent universitar în cadrul Facultății de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” la disciplinele Drept procesual penal și Criminalistică din cadrul Departamentului de drept public. Totodată, se bucură de o vastă experiență profesională în domeniul dreptului penal, fiind avocat în Baroul Cluj din anul 2008.

Doamna avocat acordă consultanță juridică și reprezintă clienți în domeniul dreptului penal, al cooperării judiciare în materie penală (mandat european de arestare, recunoașterea hotărârilor judecătorești etc), al contenciosului european (plângeri adresate Curții europene a drepturilor omului).

Vorbește fluent engleză și italiană.

avocat-Alin-Chifor

Avocat Alin Chifor

Avocat colaborator al Cabinet individual de avocat Anca Ioana Negru (Cabinet in
conlucrare)

Alin Chifor a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, iar în prezent este masterand în Științe penale și Criminalistică.

Încă din facultate s-a implicat în activități de cercetare și publicare de articole în domeniul Dreptului, cel mai recent articol fiind intitulat „Infracțiunea de încredințare a vehiculului pentru a fi condus pe drumurile publice”, publicat în revista de specialitate Caiete de Drept Penal. Ca student s-a remarcat prin câștigarea distincțiilor în cadrul Hexagonului Facultăților de Drept sau Concursurile Naționale de Procese Simulate din domeniul Dreptului penal și constituțional.

Ariile sale de interes cuprind dreptul penal, dreptul contravențional, dreptul muncii, dreptul civil, dreptul constituțional.

× Aveți nevoie de ajutor?